Print

Olen Heljä Pitkänen, torniolainen jooganopettaja ja yrittäjä.

IMG_7460

Jooga on kuin joki, joka meissä virtaa. Kahta kertaa emme voi astua samaan virtaan. Olemme jatkuvasti muutoksessa. Siispä läsnäololla tässä ja nyt on aina uutta kerrottavaa. Harjoitus, keho ja mieli ovat jatkuvassa liikkeessä. Jokainen kerta matolla on uusi kokemus, siksi jokainen harjoitus on uusi mahdollisuus tutkia ja löytää keho-mielen kieli.

Joogatuntini rakentuvat rauhallisen, virtaavan liikkeen ympärille. Harjoitukseni sydämessä on hengityksen liikuttama keho. Haluan tuoda joogan muotokielen ja filosofian ymmärrettävästi ja helposti lähelle länsimaista ihmistä. Korostan sallivuutta, lempeyttä ja turvallista harjoittelua omista kehon ja mielen lähtökohdistamme. Liike on pääosassa, mutta syvällä virtaa joogan henki.

Olen kotoisin Tornionjokilaaksosta, joen kupeesta. Ammatilliset juureni ovat sosiaalialalla ja nykyisessä päivätyössäni psykiatriassa hyödynnän sekä joogan, että mindfulnessin menetelmiä. Jooganopettajaksi olen valmistunut suomalaisesta Villa Mandalasta 2016. Joogassa olen kiinnostunut erityisesti läsnäolon vaikutuksista liikkeen ymmärtämisessä. Olen opiskellut myös rentoutusohjaajaksi ja vuonna 2017 valmistuin mindfulness-tunnetaitovalmentajaksi.

IMG_6938 (2)